#27 Allvarligt talat: livet, hur fan gör man? - med Bob Hansson

Känner du till honom, Bob Hansson?


Poet, författare, föreläsare, kursledare inom skrivande, kreativitet och personlig utveckling, men framför allt ju människa med allt vad det nu ens betyder. Följ med på den här resan längs livets mellanrum, görande och stillhet, kreativitet och om att tro på sina tankar - att vara nu och här.

I mötet med Bob får jag också för kanske första gången i Popcornpoddens snart ettåriga historia - möta tystnad och mellanrum i samtalet. På ett sätt som känns lite nytt och nyfiket. Och nej, vi pratar inte eoner av tystnad, snarare korta sekunder. Men i poddform får det mig i kontakt med den där idén om att mellanrum kanske det inte riktigt finns tid för..?


I ärlighetens namn skulle jag gladeligen gärna skriva ner hela, hela samtalet här för dig att ta del av. Men en timme i text - det är inte idag det ska hända, om det någonsin ska det.

Därför: lyssna gärna, möt dig själv och det som väcks i dig när du delar stunden.


Klicka här för att komma till avsnittet på popcornpodden.se

Eller passar kanske Spotify dig bättre?

 

Vi delar några av våra tankar kring det där med att vilja vara duktig, leva upp till en förväntad roll? Som poet, som man eller kvinna, som det ena med det tredje - eller som när han ska gå in i studion i ett teve-hus:


Nu ska ja va såhär "Eckhart Tolle" lugn, för det är vad som behövs i teve. Men så när jag kommer till tevestudion så blir jag såhär bara popcorn hela tiden. Å så sitter det programledare där som oftast har noll koll och så är det nån ska skrapa en lott, så är det amerikanskt val - och plötsligt sitter jag där och bara också har det lite trevligt, haha! och lever upp till idén om vad som ska hända - istället för att leva upp till min idé om vad som kan hända!"


För att inte tala om det, att leva livet - och inte bara betrakta det från sidan.Vi kan lätt få för oss det, att livet är våra tankar.
Men för mig är det verkligen inte så.
Precis som att jag kan få för mig att det har hänt någonting när jag sett en film.
Men jag har bara tittat på människor med snygga kindben, som låtsas, att de gör någonting. Men jag har bara suttit i en soffa och tryckt upp ostbågar i varenda por. Det är allt som har hänt. Men min hjärna tror att något har hänt.


Det är som att han Popcornpodden till ära, säger det såhär:
Bob - vilken tur att du inte är en Johnny eller en Eckhart Tolle, utan att du är just du.


Att mötas därifrån påminner om att även du som lyssnar, läser och delar, liksom jag som får skapa och mötas i rummet härifrån - också är perfekt, precis just nu.


Tack för öppenhet, nyfikenhet och tack för stunden. Det var fint!


Läs mer på bobhansson.se och spana in Bobs senaste bok, "Allvarligt talat: livet - hur fan gör man?".


Tove Eloa Öberg

Socionom

Popcornpodden.se

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla