Struktör David Stiernholm möter Popcornpodden!

Äntligen var det dags igen - en gäst för ett fint möte i podden! Denna gång Sveriges alldeles egna struktör, David Stiernholm. Han som ger svar på hur du får mer gjort på kortare tid, hur du skapar förutsättningar för att skapa mer av det du önskar - och faktiskt blir lyckligare av bara farten.


Själva syftet med struktur är att lättare få det så som man vill ha det.
David Stiernholm.

David Stiernholm är en person som dök upp i mina sociala medier för x antal tid sedan - jag tilltalades av hur han pratar om struktur som något stöttande, som kan ge oss mer tillgång till det liv vi önskar leva. Inte alls som något torrt och tråkigt, snarare tvärtom.


Porträttbild av David Stiernholm.
David Stiernholm, struktör. Foto: Magnus Lundin.


Äntligen hade det blivit möjligt för mig att skapa just tid och rum i min egen kalender, för att helt enkelt fråga David om han var öppen för ett möte i Popcornpodden - vilket han var! Det hela blev ett samtal på lite över en timma, där vi möttes i ett samtal om struktur (såklart) - men också om att verkligen gilla att lära sig nya saker. Att tycka om att upptäcka och inspireras - och om hur struktur och planering kan göra att vi jobbar smartare.


För den som gång på gång hamnar i att inte riktigt få till strukturen, är det här tror jag ett viktigt samtal. För det handlar många gånger om att vi kan skapa struktur på ett sätt som blir vilsamt för oss, snarare än kravfyllt.Det handlar om att förenkla för sig själv att göra rätt val, att strukturen stöttar oss och underlättar för oss.
David Stiernholm

David föreläser om struktur, erbjuder kurser och även individuell strukturträning. Hans fokus är på individer och på yrkesmässig struktur. När jag hör David berätta om sitt sätt att arbeta, tänker jag på att alla vi människor ju också är del av något större sammanhang. På samma sätt som en organisation, i grunden består av en mängd olika individer. Att alla de individerna kan behöva lite olika saker, för att få strukturen att fungera just utifrån sina egna behov.


Lyssna gärna på samtalet mellan David och mig där du helst lyssnar på poddar! Kanske gillar du att lyssna via Spotify, Acast eller direkt via Popcornpodden.se? Om du gillar avsnittet, dela det gärna till någon som du tror kan uppskatta att höra mer om struktur och planering!

David har också skrivit tre böcker, själv har jag läst två och kan varmt rekommendera dem (ingen sponsring inblandad, bara ett genuint tips):


Boken "Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar" och "Förenkla på jobbet - gör det krångliga lätt" är de två jag själv läst och hittat mycket fint i. Konkret, tydligt och med värme, humor - mänsklighet. Det tilltalar mig. Den tredje boken har jag ännu framför mig, den heter "Målmedveten, prioritera rätt och säg nej med gott samvete."


Återigen: David, tack för samtalet och mötet!


Det var roligt att träffa dig och få höra dina tankar om struktur, liksom att prata om allt det som dök upp i stunden. Tack!

Du som vill läsa mer om David och vad han erbjuder för tjänster, läs mer på www.stiernholm.com/merv och följ honom på Instagram!


En sommarhälsning ifrån Visby innerstad.

Nu väntar en sommar och kanske ledighet för många av oss - kanske är det nu du kan skapa din plan för att hösten får den struktur som just du vill ha och behöver? Ta gärna det här avsnittet och annat material som David har på sin hemsida till stöd!


Jag som leder Popcornpodden heter Tove Eloa Öberg, mig hittar du i Visby där jag sedan bara några dagar tillbaka arbetar/lever heltid med eget företag och skapande på olika sätt - riktat till både privatpersoner och företag. Popcornpodden är min kreativa lekplats, här vill jag möta människor med nyfikenhet på just deras gåvor och erfarenheter. Varje människa har något med sig som kan vara viktigt för någon annan att ta del av, så tror jag. Under en tid nu, har jag valt att lite grann vrida ner volymen på hur mycket jag har kunnat skapa här, då jag för några månader sedan valde att säga upp mig ifrån en chefstjänst inom offentlig sektor här på Gotland där jag bor. Det innebar ju både att rikta fokus på att göra ett bra avslut - och att parallellt bygga upp mer av det företag jag vill driva härifrån och framåt, på heltid. På temat struktur, kan jag konstatera att det har varit lite av förutsättningen att ro iland det hela. Att veta när jag gör vad, varför, hur mycket - och att jag skapat rum för återhämtning, mitt i det hela. Inte att underskatta..!

Du som vill följa Popcornpodden och det jag hittar på här, är varmt välkommen att följa även mig på Instagram eller Facebook.


Önskar dig en härlig sommar! Kom gärna tillbaka hit och till tidigare liksom kommande avsnitt av podden.


Varmaste hälsningar,

Tove Eloa Öberg

Socionom Popcornpodden.se

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla